Гостьовий семінар-диспут для студентів Навчально-наукового інституту публічного управління та адміністрування


28 вересня 2023 року в рамках  співробітництва та взаємообміну досвідом викладачів кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки Чорноморського національного університету імені Петра Могили з викладами кафедри соціальної роботи Харківської гуманітарно-педагогічної академії Харківської обласної ради відбувся гостьовий семінар-диспут на тему «Соціальна робота з жінками, жертвами насильства»  (в рамках курсів «Соціальна робота з різними групами клієнтів» та «Соціальна робота в зарубіжних країнах»).

Заняття організували гарант освітньої програми «Соціальна робота» кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки ЧНУ імені Петра Могили Світлана Сургова та докторка педагогічних наук, професорка кафедри соціальної роботи ХГПАТ Оксана Онипченко. На гостьовому семінарі були присутні здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 231 «Соціальна робота» другого та третього курсів, а також спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» другого курсу обох ЗВО.

На занятті розглянули низку актуальних питань, що стосувалися:

  • поняття та видів насилля;
  • законодавчого забезпечення соціального захисту жертв домашнього насильства;
  • зарубіжного досвіду соціальної роботи з попередження та подолання насильства над жінками.

Ми переконані, що після сьогоднішнього заходу наші студенти додали до своєї професійної скарбнички важливі знання та унікальні професійні навички.

Семінар-диспут був проведений на високому навчально-методичному рівні, тема актуальна, змістовна, студенти дискутували між собою, що свідчить про академічну мобільність. Сподіваємося на подальшу співпрацю задля покращення якості вищої освіти в Україні!