Студенти ЧНУ – переможці Всеукраїнського фестивалю інновацій


Оголошено переможців Всеукраїнського фестивалю інновацій, який проходив у м. Київ. Серед лідерів – компанії, що пропонують дешевші рішення для цифровізації освіти, нові підходи до лікування та діагностики хвороб, передові рішення для військової сфери та екології. Відповідні результати конкурсу були опубліковані на сайті МОН 17 травня 2019 року.

«Треба розуміти, що перед нами стоїть один дуже великий виклик. Інколи між тим, який потенціал ти маєш,  і до того, щоб втілити його у життя, лежить прірва. Щоб цю  прірву подолати, потрібно мати партнерів. Тут, на цьому фестивалі, зібралася дуже хороша компанія з інноваторів, бізнесу та представників влади. Тому учасники мають не тільки конкурувати один з одним, а й знайти це партнерство, яке допоможе потім реалізуватися. Основна мета фестивалю – об’єднати всіх учасників навколо спільного успіху», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

У конкурсі технологічних стартап-проектів першість здобула компанія CamTouch. Цей проект був представлений НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Друге місце посіла командна розробка Чорноморського національного університету імені Петра Могили MedLed, яка допомагає немовлятам комфортніше і ефективніше подолати жовтяницю, що проявляється на другий-третій день після народження. До складу команди увійшли: старший викладач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Олександр Бєліков, студент Факультету комп’ютерних наук Павло Ткаченко та студент Медичного інституту  Дмитро Реміз. Цей проект  ЧНУ імені Петра Могили отримав сертифікат на 100 безкоштовних годин роботи в Інноваційному просторі Hub 4.0.

Під час фестивалю визначили також переможців Конкурсу стартап-проектів ІТ-Eureka, де третє місце виборола команда миколаївської «Могилянки» за проект Home Mappy. Основна мета розробки – допомогти людям зі слабким зором або обмеженими можливостями легко знаходити предмети у своєму домі. Розробка розпізнає об’єкт і за допомогою голосового супроводження може довести людину до необхідного місця. До складу команди входять студенти факультету комп’ютерних наук (Ірина Сімакова, Артем Шевченко) та факультету економічного наук (Яна Тараненко, Святослав Лінчевський). Також участь у розробці проекту брали участь студенти спеціальності “Комп’ютерна інженерія” Сергій Рибченко, Костянтин Плюснін, Руслан Чернявський, Дмитро Чумаченко. Ментор команди – старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії Іван Бурлаченко.

Розробників-переможців відзначили сертифікатом на поїздку на конференцію в Польщу від Polish-Ukrainian Startup Bridge.