Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу


 

Шановні колеги!

У рамках підтримки Руху відкритого доступу наукова бібліотека ЧНУ ім. Петра Могили
пропонує Вам серію вебінарів від фахівців Scopus  та Web of Science,
що відбудуться 23-25 жовтня 2018 

Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу, присвячений Руху Відкритого Доступу до наукової інформації проводиться, як правило, щороку в останній тиждень жовтня. Ця акція, що ініційована Коаліцією наукових видань та академічних ресурсів (SPARC) та підтримана більш, ніж 2000 прибічниками з усього світу, надає можливість краще ознайомитись з перевагами, які надає Відкритий Доступ, обмінятися досвідом, ідеями щодо впровадження Відкритого Доступу та допомагає розширити коло учасників руху Відкритого Доступу.

Щороку бібліотекиуніверситети, інші громадські організації та професійні спільноти використовують Тиждень Відкритого Доступу як цінну платформу для зустрічей, а також для того, щоб оголосити важливі повідомлення про подальший розвиток Руху Відкритого Доступу. Цей тиждень є стартовим майданчиком для нових ідей та проектів, що підтримують Рух Відкритого Доступу.

23 жовтня  2018 16:15
Тема: Можливості платформи Web of Science для наукової та освітньої діяльності.
Тези: Пошук наукової літератури. Можливі типи й особливості видів пошуку. Комбінування фільтрів і тегів, можливості пошуку у пристатейній літературі та схожих записах. Отримання повного тексту, відкритий доступ, його різновиди та Kopernio. Наукометричні показники та їхнє коректне застосування. Оцінка обраної вибірки, визначання найцитованіших робіт, тематик, лідерів певної галузі, можливостей грантової підтримки, автоматичні публікаційні звіти, збереження результатів. Додаткові бази на платформі.
Реєстрація24 жовтня  2018 16:15
Тема: Стратегія публікації результатів наукових досліджень. Оцінка та підбір журналів у Web of Science.
Тези: Мета публікації. Ідентифікатори якісного наукового видання, журнали традиційного та відкритого доступу, вартість публікації. Підбір видання для публікації. Оформлення рукопису за необхідним форматом. Публікаційний процес. Розрахунок і особливості застосування імпакт-фактору, квартилю. Оновлений Journal Citation Reports додаткові функції. Як впізнати і не потрапити до хижацьких видань. Перевірка індексації видання у Web of Science.
Реєстрація

25 жовтня 2018 16:15
Тема: Презентація результатів наукової діяльності автора та установи.
Тези: Пошук доробку науковця у Web of Science, складнощі, що можуть виникнути, і шляхи їхнього подолання. Авторській ідентифікатор ResearcherID: мета, можливості, створення, наповнення, редагування, Оцінка робіт, автоматичне створення звітів з публікаційної діяльності науковця /довільної групи вчених і коректна їхня оцінка. Профіль установи.
Реєстрація

А також,
Elsevier запрошує Вас на майбутній вебінар “Метрики Scopus: CiteScore, SJR, h-index та інші”, який заплановано на 23 жовтня 2018 та буде присвячений таким питанням:

·  Феномен наукового цитування. Неоднозначність зв’язку між кількістю цитувань, впливовістю та якістю публікацій;

·  Індекс Гірша для науковців, підрозділів та установ: плюси та мінуси використання;

·  Відповідальне використання наукометричних показників.

Вебінар буде проведений українською мовою. Під час вебінару Ви матимете змогу поставити запитання та попросити про демонстрацію певних функцій.

Реєстрація