Викладачі ФКН проводять проф-орієнтаційну роботу


Наукові школи Малої академії наук реалізуються з 1997 року. Учні 9–11-х класів, навчаючись у них, поглиблюють знання з фізики та математики, формують компетентності XXI століття й опановують навички проведення наукового дослідження. Важливе завдання проекту – допомогти школяреві у професійному самовизначенні. Протягом року учні навчаються дистанційно: опрацьовують теоретичний матеріал, виконують практичні та пошукові завдання, перевіряють себе, виконуючи тести для самоконтролю, беруть участь у вебінарах. І мають змогу двічі на рік приїжджати до Миколаєва на очну сесію, де інтенсивно працюють з викладачами проекту. Цьогоріч критерієм відбору на участь у сесії було успішне виконання контрольної роботи, яку школярі писали при реєстрації на проект.

Заняття для 79 математично обдарованих учнів відбувалися в Миколаївському обласному центрі учнівської молоді. Кандидат фізико-математичних наук, доцент Воробйова Алла Іванівна разом із Яремчук Ольгою Миколаївною проаналізували задачі вступної контрольної роботи і допомогли дізналися про рушійні сили при розв’язуванні задач. Викладачі, керівники секцій фізики та математики, розповіли про найважливіші властивості та елементарні способи вивчення функцій та сил. Учасникам зимової сесії  пропонували практикуми з розв’язування задач дослідницького характеру.

Також учні мали змогу разом із студентами комп’ютерного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили (студенти групи 105 та дійсний член МАН України, студент ІІІ курсу комп’ютерного факультету Стовманенко Владислав) відпрацювати на тренінгу навички роботи в команді, так званий турнір юного фізика.

Завершилося навчання проведенням профорієнтаційної роботи щодо продовження навчання у вищих навчальних закладах Миколаєва та екскурсією центральними і старовинними вуличками Миколаєва.