У п’ятницю 24 листопада студенти-екологи ЧНУ імені Петра Могили відвідали Миколаївський хлібзавод №1 у рамках вивчення дисциплін професійного спрямування в умовах виробництва. Це була дуже цікаве заняття. Студенти дізналися багато корисних фактів про виробництво хліба у нашому місті.
Стало відомо, що виробництво хліба не припиняється ні на хвилину, а на території заводу постійно курсують автомашини, що забезпечують надходження борошна й вивезення готової продукції. Завод не випікає хліб заздалегідь, а лише за замовленням; однак, запаси борошна й інших інгредієнтів у них вистачає щонайменше на місяць роботи.
Було продемонстровано технологічний процес створення хліба. Студенти на власні очі побачили повний цикл виробництва звичайного батону, що ми всі звикли купувати щодня.
Усі процеси є автоматизованими, однак працівники ретельно стежать за тим, аби процес цей не переривався, й усі інгредієнти були у наявності. Спочатку, йде замішування тіста, опісля цього з нього виробляють кульки хліба. Ці кульки завжди мають певну визначену вагу (за дотриманням цього також стежить працівник). Після того, ці кульки відправляються у машину, що формує сам батон. Однак, окрім батона, завод виробляє ще багато видів різноманітного хліба й булочок.
Далі, хлібобулочна заготівка проходить технологічний процес, кінцевим продуктом якого є запашна, смачна хлібина, яка незабаром через торгівельну мережу потрапляє до нашого столу.
Студенти були зацікавлені екскурсією й щиро зраділи смачним булочкам, які вони традиційно отримали у вигляді подарунка та реклами. Усі залишилися задоволені.
Дивіться фото у Еколого-просвітницькому проекті