Харчовий комплекс університету було створено в січні 2001 р. Головними його завданнями було визначено:
Спочатку було розроблено «Положення про діяльність харчового комплексу» згідно з чинним Положенням про об’єкти громадського харчування.
Біля витоків створення комплексу стояли: ректор – Л.П. Клименко, проректори – О.П. Мещанінов, В.О. Лапченко, головний бухгалтер А.О. Голованова, фахівці технічно-експлуатаційного відділу: Л.П. Клименко, О.М. Абрамова, Л.В. Калкутіна. До складу фахівців харчового комплексу були переведені досвідчені співробітники їдальні заводу ім. 61 Комунара. Пізніше, до колективу приєдналися фахівці, які багато років працювали в ресторанному господарстві Миколаєва.
Сьогодні на території університету діють буфет та два зали їдальні.
Дуже важка та важлива робота у працівників технічної служби. У роботі співробітникам харчового комплексу дуже допомагають експлуатаційно-технічний відділ, бухгалтерія, водії, та будівельники. Влітку 2010 р. у приміщенні їдальні зробили сучасний капітальний ремонт. Змінили дизайн обідньої зали, встановили нові меблі, їдальню під’єднали до мультимедійної системи телебачення.
Контактна інформація:
Телефон: (0512) 46-40-64