Коментар Ректора ЧНУ з приводу нового розкладу занять та перерв


Шановні студенти та працівники ЧНУ імені Петра Могили!

Ректор університету Леонід Павлович Клименко звертається до вас з офіційними коментарями щодо нововведень у розклад дзвінків занять, які мають вступити в силу з 23 січня 2017 року. Просимо ознайомитися та прийняти до відома!

   Їдальня і дзвінки

20 січня мною виданий наказ про зміну розкладу дзвінків в університеті. З чим це пов’язано? Аналіз ситуації з харчування наших студентів і співробітників (а це понад 5 тисяч осіб) показує, що потужностей нашої їдальні для забезпечення можливості всім поїсти протягом 30-40 хвилин обідньої перерви не вистачає, про що свідчать величезні черги. Два касири неспроможні за цей час обслужити навіть десяту частину співробітників та студентів. Є два варіанти вирішення цієї ситуації – це збільшити кількість працюючих касирів в їдальні, чи продовжити час обідньої перерви.

Збільшити кількість касирів на час обідньої перерви неможливо, адже що вони будуть роботи протягом інших 7 годин робочого часу. А кожного нового касира ми зобов’язані забезпечити заробітною платнею в 3200 гривень.
Для збільшення часу обідньої перерви не треба жодної копійки. Противники цього рішення можуть заперечити: «Мені не потрібна така обідня перерва!» Таких думок буде багато.

Можливо прийдемо до висновку, що обідню (велику перерву) треба зробити після третьої пари. До речі, так було коли я був студентом.

Якщо розглядати питання про зсув обідніх перерв для різних корпусів і спеціальностей, то стикаємось з тим, що викладачі працюють на різних факультетах і неможливо «утрясти» загальний розклад занять.

Є й інші варіанти: наприклад, як у НУК, починати заняття з 8.10 і без великих перерв закінчувати третю пару до 13.00?

Нам необхідно шукати оптимальний варіант. Давайте подивимося на результати даного експерименту. Якщо не буде позитиву, то через місяць повернемося до усталеного розкладу, який був раніше.

Я хочу зазначити, що моє рішення не є покаранням студентів-політологів і торкається не тільки 3-го корпусу.

Я розумію, що тільки зміни розкладу дзвінків не вирішать всієї проблеми. Тому необхідно покращувати роботу харчового комплексу, невдовзі розпочнуть роботу буфети в 10-му корпусі і на третьому поверсі 1-го корпусу.
Якість обслуговування, меню в нашій їдальні змінилися вже сьогодні. Ми вже відчули зміни, що пов’язані з приходом нового проректора з господарської роботи і нового директора їдальні.

Тому давайте думати разом над тим, як витрачаючи менше часу, встигнути добре і смачно поїсти.

P.S. Нам ніхто не забороняє провести референдум з цього питання.

Ректор ЧНУ імені Петра Могили

Леонід Павлович Клименко