Фізична культура і спорт в системі вищої освіти: провідна фахівчиня з факультету фізичного виховання і спорту Олександра Мальчикова долучилася до літньої школи


Протягом 24–30 вересня 2023 року провідна фахівчиня з факультету фізичного виховання і спорту Олександра Мальчикова долучилася до Міжнародної літньої школи «Фізична культура і спорт в системі вищої освіти». Організатором є Університет імені Адама Міцкевича, який запросив науко-педагогічних працівників та студентів українських закладів вищої освіти в рамках проєкту «UNIWERSYTET JUTRA II – POWR.03.05.00-00-Z303/18».

 Роботу Літньої школи відкрив доктор, співробітник Центру міжнародного співробітництва Університету імені Адама Міцкевича в Познані Костянтин Мазур, який презентував університет та консорціум EPICUR, прочитавши лекцію «Міждисциплінарність на власному прикладі».

Також представники центру фізичного виховання та спорту, Дем`ян Лісєчкий (Damian Lisiecki) та Лукаш Стипа (Łukasz Stypa), розказали про організацію та систему спортивної діяльності в університеті за напрямками «Побудова маркетингової цінності дисципліни та спортивних результатів», «Система організації фізичної культури в університетах Польщі», «Організація міжвузівських спортивних змагань на національному та міжнародному рівнях».

Українська делегація поспілкувалася з представниками-олімпійцями Лукашем Новаком та Кароліною Надольською, які працюють в центрі фізичного виховання та спорту в м. Познані!

Програма була насичена цікавими зустрічами з проректорами, деканами та професорами Університету Адама Міцкевича!
Метою цієї школи, крім освітньої складової, була також психоемоційна підтримка українських студентів та науковців під час війни задля відновлення ресурсності.

Період перебування в школі був надзвичайно насиченим, учасники відвідували цікаві лекції, дискутували на важливі для нашої спільної історії теми, збагатили свої знання про шлях до євроінтеграції Польщі, а також пройшлися вуличками Познані.

Кожен учасник літньої школи продемонстрував власні вміння та навички під час дружнього турніру з пляжного волейболу, де посіли друге місце, а до склад команди входив Рафал Вітковські – проректор з міжнародної співпраці.

Висловлюємо вдячність за організацію, гостинність та можливість участі наших студентів та викладачів у Літній школі ректорові Університету імені Адама Міцкевича професору, доктору габілітованому Богумілі Канєвські, проректору з міжнародної співпраці, професору, доктору габілітованому Рафалу Вітковські, доктору, співробітникові міжнародного відділу Костянтину Мазуру, неймовірно чудовим лекторам та спортсменам.