Студенти та викладачі кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки провели семінар в рамках інформаційної кампанії «Україна без бар’єрів»


Сьогодні коло людей, які потребують безбар`єрного простору, розглядається значно ширше, ніж до початку неспровокованої агресії рф проти України. Сьогодні мова йде вже про 472 різноманітних проєкти з безбар’єрності, до виконання яких залучено 20 міністерств, а профільні міністерства реалізовуватимуть усі флагманські проєкти.

Тож 25 жовтня доцент кафедри соціальної роботи, управління і педагогіки Наталія Малиновська разом зі студентами спеціальності 231 «Соціальна робота» провели семінар «Безбар’єрність в різних сферах життєдіяльності» у рамках інформаційної кампанії «Україна без бар’єрів» за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Мета інформаційної кампанії полягає в інформуванні суспільства про рівноправну інтеграцію усіх людей, незалежно від їх особливостей чи фізичного стану.

У рамках семінару було розглянули основні положення «Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період 2030 року», норми безбар’єрного коректного спілкування, висвітлили різні напрями безбар’єрності: візію, стратегічні цілі, поточний стан та очікувані результати розвитку фізичної, економічної та соціальної безбар’єрності, безбар’єрні проєкти воєнного часу.

Учасники семінару прослухали виступи з презентаціями, переглянули відеороліки, обговорили питання фізичної, інформаційної, психологічної, економічної та інституційної безбар’єрності, отримали нову інформацію для переосмислення тих явищ, які потребують змін.

Дякуємо cтудентам та викладачам кафедри соціальної роботи, що долучились до семінару та зробили крок на шляху до побудови безбар`єрного суспільстві!