Презентація міжнародних освітніх проєктів Erasmus+, які реалізуються на базі ЧНУ імені Петра Могили


24 жовтня 2023 року відбулося онлайн-засідання наукової студій «Освіта Миколаївщини: нові наукові орієнтири» за темою «Проєктна діяльність як інноваційний тренд розвитку університету».

У рамках засідання учасники обговорили питання щодо організації проєктної діяльності в закладах вищої освіти м. Миколаєва. Учасники засідання презентували колегам підходи, методи, успішні кейси реалізації проєктів на базі своїх університетів та обговорювали досвід кооперації з українськими та зарубіжними партнерами в рамках проєктної діяльності.

У рамках заходу учасники презентували досвід реалізації восьми міжнародних проєктів, які реалізуються на базі ЧНУ імені Петра Могили. Серед них проєкти:

  • Jean Monnet Module «Implementation of European Values as a Basis of Democracy in Ukraine» (EVADEM);
  • Erasmus+ Ka2 CBHE Project «Distance Education for Future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market» (DEFEP);
  • Jean Monnet Module «The European Union’s Common Security and Defence Policy: challenges related to the War in Ukraine» (ESEDEP).

Координаторки проєктів, кандидатка політичних наук Аліна Іовчева та кандидатка економічних наук Олена Філімонова презентували проєкти, визначивши їх основні цілі, завдання, структуру та перелік запланованих результатів. У рамках презентацій також висвітлили ряд заходів, які вже були реалізовані в деяких проєктах з початку їх реалізації. Координаторки проєктів представили досвід, який був цікавим та корисним для колег з інших закладів  вищої освіти м. Миколаєва. Усі учасники заходи були запрошені до співпраці в рамках презентованих проєктів.

Потрібно зазначити, що на сьогодні ЧНУ імені Петра Могили є беззаперечним лідером проєктної діяльності в області та взаємодії з міжнародними партнерами.

У програмі наукової студії був представлений проєкт EACS. «European Anti-Corruption Standards as a Guarantee for the Formation of Civil Society» (Антикорупційні європейські стандарти як запорука формування громадянського суспільства) в рамках програми Еразмус+, виконаний і в подальшому буде реалізований викладачами юридичного факультету ЧНУ імені Петра Могили.

Метою проєкту є впровадження інтерактивного курсу для студентів 1 курсу всіх спеціальностей нашого навчального закладу задля ознайомлення з антикорупційними стандартами, виробленими в ЄС, а також формування активної громадянської позиції та закріплення практичних навичок протидії корупційним проявам не тільки під час навчання, але й у повсякденному житті. Представила проєкт координатор – кандидат юридичних наук, доцент Оксана Валецька.