Обговорення законопроектів у сферах просторового планування та охорони ґрунтів


22 вересня 2023 року студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» та викладачі кафедри управління земельними ресурсами мали нагоду взяти участь в обговоренні законопроєктів у сферах просторового планування та охорони ґрунтів. Участь була уможливлена після попередньої реєстрації як учасників заходу Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), ГО «Асоціація фахівців землеустрою України» та факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП). Студенти до заходу доєдналися у рамках вивчення дисципліни «Просторове планування використання земель».

Під час роботи Круглого столу з вітальним словом виступили доктор економічних наук, професор, декан факультету землевпорядкування НУБіП України Тарас Євсюков,  кандидат технічних наук, керівник напряму земельної реформи Програми USAID АГРО Сергій Кубах та доктор економічних наук, голова правління Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець.

Протягом заходу відбулась презентація проєктів Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення планування використання земель», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення планування використання земель», «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо охорони ґрунтів та відтворення їх родючості» та «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо охорони ґрунтів та відтворення їх родючості». Основні їх норми та дискусійні питання були озвучені помічником-консультантом народного депутата України Сергієм Біленком та незалежним консультантом Програми USAID АГРО Русланом Кальницьким.

Після презентації законопроєктів учасники конференції мали змогу поставити спікерам питання стосовно презентованої проблематики та отримати вичерпні відповіді на них.

Дякуємо спікерам за можливість долучитися до презентації законопроєктів, що стосуються просторового планування та охорони ґрунтів, а також прослухати різні точки зору експертів із земельного законодавства, охорони земель та ґрунтів, дослідників, громадських активістів тощо.