Професор ЧНУ імені Петра Могили Юрій Котляр провів онлайн-лекцію «Український історичний щит», присвячену Дню пам’яті захисників України


29 серпня 2023 року в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці доктор історичних наук, професор кафедри історії ЧНУ імені Петра Могили Юрій Котляр провів онлайн-лекцію «Український історичний щит», що присвячена Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Захід минув у межах у рамках діяльності Вільного університету «Розсекречені історії» від Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Юрій Котляр під час заходу зробив ґрунтовний аналіз ролі «Українського щита» в захисті Європейської цивілізації протягом більш ніж тисячолітньої історії. На прикладі війн із печенігами, половцями, монголо-татарами, турками та більшовиками лектор представив присутнім періодизацію цього явища й зазначив, що історичною перемогою українців у сучасному протистоянні з російською агресією слід вважати згуртованість нації, яка продовжує боротися за волю і свободу.