Кафедра екології Могилянки взяла участь у заході щодо проблеми забруднення річкових вод міста в рамках проєкту «Ріка та ми»


Представники кафедри екології ЧНУ імені Петра Могили 17 грудня 2021 року взяли участь у заході щодо розв’язання проблеми забруднення річкових вод Південного Бугу та Інгулу в межах Миколаєва через систему зливної каналізації міста.

Захід був проведений у рамках реалізації проєкту «Ріка та ми», який спрямований на дослідження впливу зливових вод на водойми Миколаєва. До фокус-групи заходу увійшли депутати міської ради, працівники туризму та екологи. Зокрема, на заході виступили із доповідями завідувачка кафедри екології ЧНУ імені Петра Могили, доктор біологічних наук, професор Л. Григор’єва та магістрант В. Остапчук, а також старший викладач О. Макарова.

Проєкт «Ріка та ми» реалізується спільно Всеукраїнською благодійною організацією «Ініціатива заради життя» і чеським еколого-соціальним рухом Nesehnuti, що працює на півдні України, зокрема на Миколаївщині та Херсонщині. Рухом Nesehnuti виділяються мікрогранти та кошти, які направлені на розв’язання соціально-екологічних питань.

Бажаємо учасникам успіхів у розв’язанні актуальної екологічної проблеми міста!