Візит до Республіки Індія: Доцент б.в.з. кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови ЧНУ імені Петра Могили відвідав країну у межах профорієнтаційної роботи


З 9 жовтня по 26 листопада 2021 року доцент б.в.з. кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови ЧНУ імені Петра Могили Роман Петрович Бужиков як офіційний представник ЧНУ імені Петра Могили перебував у Республіці Індія з візитом, метою якого була профорієнтаційна робота.

Протягом цього часу Романом Бужиковим щодня проводилась велика кількість офіційних зустрічей, круглих столів, виступів у школах, університетах, офісах офіційних представництв із набору абітурієнтів до України в таких штатах, як: Таміл Над, Біхар, Уттар-Прадеш, Мадхья-Прадеш, Пенджаб. Крім того, делегатом були проведені презентації в таких містах: Делі, Ченнаї, Віллупурам, Салем, Тірручіраппалі, Пондічері, Патна, Лакхнау, Бхопал, Харіяна, Чандигарх.

 Під час зустрічей майбутніх абітурієнтів цікавили питання, пов’язані з локацією університету, кількістю факультетів, корпусів, професорсько-викладацьким складом, наявністю спортивних секцій, бібліотек, їдалень, гуртожитків та умов проживання. Усі ці питання було висвітлено у повному обсязі. Також були організовані цикли телевізійних передач на місцевих телеканалах для тих, хто не зміг бути присутнім на зустрічах.

15 листопада відбулась офіційна зустріч представника ЧНУ імені Петра Могили з ректором університету Bharath Institute of Higher Education and Research, міністром Інформації і Телерадіомовлення 2009-2012 рр., доктором Сундіпом Анандом Джагатракшаканом та деканами факультетів. Під час зустрічі було продемонстровано умови навчання студентів в університеті, показано університетську клініку та лабораторії з сучасним обладнанням, а також університетський кампус.

У кінці лютого 2022 року планують офіційний приїзд делегації до Чорноморського національного університету імені Петра Могили з метою обговорення питань щодо програми обміну студентів та викладачів.