Могилянський Profi-fest 2020


Першого лютого ЧНУ імені Петра Могили приймав у своїх стінах майбутніх студентів разом з їхніми батьками на «Могилянському Profi-fest 2020». Підготовка до такого формату Дня відкритих дверей була масштабною.

У холі головного корпусу університету були розташовані столи для реєстрації школярів. Зареєстрованих відвідувачів знайомили з Могилянкою підготовлені студенти-екскурсоводи. Для цього було створено волонтерську групу з числа студентів університету. Охочі мали змогу закарбувати в пам’яті момент у тематичних фотозонах, які були розташовані у різних місцях екскурсійного руху.

Кожен факультет та інститут презентував свій профіль за допомогою живих статуй, які зображали студенти своїх спеціальностей. До цих образів відвідувачів супроводжували два ангели зі словами: «Навчання – це світло можливостей, а невчення – темрява».

Офіційна частина заходу відбулася в актовій залі з трансляцією в читальну залу університету, аби всі запрошені не пропустили корисну для них інформацію. В головному урочистому залі Могилянки пролунав гімн університету під час якого було показане відео з відомими випускниками Мигилянки. Привітала майбутніх абітурієнтів директор Навчально-наукового інституту післядипломної освіти Могилянки Ганна Норд та проректор з наукової роботи Могилянки Володимир Беглиця.

Перша проректорка Наталя Іщенко розповідала про відмінність навчання в університеті від шкільного та про спеціальності Могилянки. Щодо новацій у правилах вступу та прийому до вищів, написання ЗНО цього року ознайомлювала відповідальний секретар Приймальної комісії ЧНУ ім. Петра Могили Анна Алексєєва.

Факультети та інститути були розташовані за відповідними локаціями, де презентували свої спеціальності школярам після офіційної частини. Декани та викладачі університету ділилися із майбутніми студентами секретами професій, яких вони навчають, цікавими історіями, розповідали про відомих випускників Могилянки. На інтерактивних тематичних локаціях школярі могли приміряти на себе будь-який професійний образ, аби дізнатися та вирішити ким вони хочуть стати в майбутньому.

Головний осередок студентства в університеті – їдальню – переобладнали в лаундж-зону, де відвідувачі мали змогу поспілкуватися зі студентами, відпочити та розважитись настільними іграми.

Впродовж Profi-fest-у працювали консультаційні пункти Приймальної комісії університету, до якого можна було звернутись із запитаннями; Миколаївська обласна служба зайнятості, яка пропонувала пройти спеціальний тест школярам, за допомогою якого можна визначити профіль своєї майбутньої професії.

Другий Могилянський Profi-fest нового формату пройшов досить вдало. Близько 600 школярів з Миколаївської, Херсонської та Кропивницької областей відвідали день відкритих дверей в Могилянці. Більше фото можна знайти на сторінці Фейсбук ЧНУ ім. Петра Могили.