Могилянка вкотре взяла участь у “Науковому пікніку”


4 травня 2019 року на вул. Соборній пройшов черговий «Науковий пікнік». До заходу залучились представники багатьох навчальних закладів Миколаєва, у тому числі студенти та викладачі ЧНУ ім. Петра Могили, які представили свої наукові доробки та активно взаємодіяли з присутніми.

«Науковий пікнік» – це некомерційний проект, який направлений на популяризацію науки у неформальному спілкуванні. Таким чином пересічні містяни в ігровій формі могли ознайомитись з науковими та культурними досягненнями Миколаєва.

«Ми вже втретє беремо участь у «Науковому пікніку» і з кожним разом стає цікавіше, навіть для студентів. Минулого року представництво університету було маленьким 2 чи 3 столи, однак сьогодні Могилянка займає півкварталу та нам не вистачає місця», – зазначив директор Медичного інституту ЧНУ ім. Петра Могили Геннадій Грищенко.

Від Медичного інституту були присутні медики, екологи та психологи. Кафедра психології пропонувала взяти участь у психологічних іграх та пройти психологічні тести.

Кафедра екології  Медичного інституту ЧНУ ім. Петра Могили представила миколаївцям визначення параметрів навколишнього середовища (вимірювання радіаційного, електромагнітного, шумового, нітратного забруднення, вмісту солей), свої науково-практичні надбання щодо біотехнологій з очищення довкілля, а також заохочували до «Екокоміксів-2019».

Також Могилянку представляли студенти та викладачі Факультету комп’ютерних наук, які показали містянам різні розробки та продемонстрували їх у дії.

Студент Факультету комп’ютерних наук,  Павло Ткаченко, знов представив світлодіодну маску для омолодження шкіри, яка посіла друге місце на київському стартап конкурсі минулого року, а також світлодіодну ковдру для лікування жовтяниці у новонароджених, яка була створена командою MedLED і нещодавно перемогла  в міжнародному конкурсі «Golden Byte – 2018» в стартап категорії.

Представляли проекти завідувач кафедри автоматизація і комп’ютерно–інтегрованих технологій Факультету комп’ютерних наук ЧНУ імені Петра Могили,
доктор технічних наук, доцент Олександр Трунов та викладач кафедри автоматизації та комп’ютерно–інтегрованих технологій Олександр Бєліков, а також студенти 3-4 курсів. Крім того, були представлені 3D-принтер та 3D-сканер і робототехніка й радіокеровані моделі.

Окрім цього, Могилянка представила чимало програм. На головній вулиці міста під час «Наукового пікніка» було багато зацікавлених глядачів. Організатори заходу планують проводити подібні виставки регулярно, щоб містяни могли ознайомитися зі здобутками молодих науковців Миколаєва. Для університету це гарний привід поширити уявлення містян про ЧНУ ім. Петра Могили, показати, що це класичний університет, який пропонує багато напрямків освіти.