Відбувся літературно-мистецький конкурс “Моя ти доле молодая”


12 березня 2019 року в актовій залі Могилянки відбувся літературно-мистецький конкурс «Моя ти доле молодая», присвячений 205 річниці з Дня народження Т. Шевченка. Конкурс організовано кафедрою української філології, теорії та історії літератури та Центром українських студій ЧНУ ім. Петра Могили.

Захід розпочався з привітання переможців та учасників квесту «Увага! Розшук!», який пройшов 5 березня. У квесті взяли участь збірні команди Могилянки: 1 місце посіла команда факультету економічних наук, 2 місце розділили команди інституту державного управління та юридичного факультету, 3 місце – команди факультету політичних наук та факультету комп’ютерних наук. Студенти інституту філології теж брали участь у квесті, але з огляду на поглиблене вивчення літератури,  не боролися за призове місце. Усі учасники отримали грамоти та солодкі призи.

«Сьогоднішній конкурс ми присвячуємо 205 річниці з Дня народження Тараса Шевченка. Оскільки Шевченко – це свобода, творчість і креатив, ми вирішили оголосити цей день святом всіх творчих людей і запросили тих, хто хоче поділитися своєю авторською поезією. Тому сьогодні під знаком Шевченкового слова і його мудрості пройде літературно-мистецький конкурс, у якому візьмуть участь студенти нашого університету, які пишуть поезію», – розповіла завідувач кафедри української філології, теорії та історії літератури Тетяна Шестопалова.

Прочитання віршів оцінювало журі, до складу якого входили випускники кафедри української філології, теорії та історії літератури, ведучі Національної суспільної радіокомпанії Миколаєва Світлана Вовк та Денис Бобков, а також мисткиня Світлана Чебанова.