Відбувся перший тренінг для викладачів з інтерактивної методики викладання курсу «Демократія: від теорії до практики»


15 лютого Чорноморський національний університет імені Петра Могили успішно розпочав роботу над впровадженням інтерактивного курсу з громадянської освіти IFES «Демократія: від теорії до практики». Викладачі кафедри політичних наук Роман Чупрін та Сергій Шкірчак взяли участь у тренінгу, організованому Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).

Тренінг, який відбувався у Львові, зібрав учасників з 12 вищих навчальних закладів України, які під проводом професора Грір Берроуз та її колег протягом чотирьох днів опановували та випробовували інтерактивні методики викладання курсу «Демократія: від теорії до практики». Особлива увага під час тренінгу приділялася питанням громадянської освіти.

Організатори познайомили учасників тренінгу зі структурою курсу та особливостями його викладання. Зокрема, планується відмовитися від традиційних лекцій та семінарів, а основну увагу сконцентрувати на формуванні практичних навичок громадянської участі.

Нетрадиційною буде і система оцінювання, де поруч з виконанням інтерактивних завдань під час практичних занять, важливе місце займатиме створення групового проекту.

З учасниками тренінгу враженнями від курсу «Демократія: від теорії до практики» поділилися викладачі та студенти університетів, у яких цей курс почали викладати вже в поточному навчальному році, засвідчивши успішність його впровадження. І викладачі, і студенти вважають цей курс не просто корисним, але й цікавим та сучасним.

Запровадження викладання цього курсу планується у ЧНУ ім. П.Могили вже з 1 вересня 2019 р. Всім студентам, які оберуть для вивчення цю дисципліну, IFES подарує підручники та методичні матеріали для роботи над проектом.