Участь у тренінгу “Розвиток критичного мислення у СЗО та ВЗО”


24 листопада 2018 року в межах освітніх заходів, що проводяться платформою “Критичне мислення”, відбувся актуальний та цікавий тренінг “Розвиток критичного мислення у СЗО та ВЗО”.

Освітня платформа “Критичне мислення” створена командою експертів, які мають більше ніж 16-річний досвід розробки та впровадження у практику нових освітніх продуктів з методики розвитку критичного мислення, громадянської й правової освіти. Платформа проводить практичні авторські тренінги професійного розвитку для учителів, викладачів ЗВО, працівників дошкілля по всій Україні.

На тренінгу в Миколаєві тренеркою була Ірина Бондарук –  кандидат педагогічних наук, дослідниця з питань розвитку критичного мислення на заняттях з історії. Викладач кафедри української філології, теорії та історії літератури, Галина Косарєва, стала однією із учасниць цього заходу в межах проведення курсів “Методика навчання української літератури”, “Методика викладання філологічних дисциплін у ЗВО”.

На тренінгу були опрацьовані практичні методи у розвитку критичного мислення, серед яких «Метод незакінченого речення», «Запитай у автора», «Знаємо- хочемо дізнатися- дізналися», «Таксономія Блума» , технології спрямованого мислення тощо. Подібні тренінги є важливими в контексті самоосвіти та у впровадженні сучасних освітніх технологій у ЗВО на заняттях з філологічних курсів.