Краєзнавча конференція «Мій рідний край, моя земля очима сучасників»


9 листопада в ЧНУ імені Петра Могили розпочалась краєзнавча конференція «Мій рідний край, моя земля очима сучасників», яка зібрала обдаровану молодь з 19 областей. Організаторами конференції для школярів є Український державний та Миколаївський обласний центри туризму. Учні продемонстрували свої наукові праці та переймали досвід пошуково-дослідницької роботи в інших учасників конференції.

На урочистому відкритті конференції ректор ЧНУ ім. Петра Могили, Леонід Клименко, запевнив, що вивчення історії сучасною молоддю – важливий аспект формування нового свідомого суспільства. Акцентував також увагу на діяльності кафедри історії, яка існує в університеті вже більше 10 років.

«Для нашого університету, який носить ім’я Петра Могили, надзвичайно важливо, щоб у нас вчили історію, захищали кандидатські й докторські. Історія – це не тільки спеціальність, це принципова позиція нашого університету, тому що викладання історії впливає на формування поглядів нашого студента щодо всіх процесів, які відбуваються зараз» – заявив ректор ЧНУ ім. Петра Могили.

Варто зазначити, що Миколаївська конференція «Мій рідний край, моя земля очима сучасників» багатопрофільна. Понад 200 школярів розподілились за  секціями. Всього їх налічувалось 7: 2 секції «Історичного краєзнавства», секція «Археологічного краєзнавства», «Географічне краєзнавство і геологія», «Екологія», «Етнологія», а також «Культура рідного краю і музейна справа».

До речі, у чотирьох з них працювали  викладачі нашого університету:

Патрушева Лариса Іванівна, кандидат географічних наук, доцент кафедри екології ЧНУ ім. Петра Могили;

Малюченко Ірина Олександрівна, старший викладач кафедри екології ЧНУ ім. Петра Могили;

Косарева Галина Сергіївна, доцент кафедри української філології ЧНУ ім. Петра Могили;

Котляр Юрій Вадимович, доктор історичних наук, професор ЧНУ ім. Петра Могили;

Міронова Ірина Сергіївна, доктор історичних наук, доцент ЧНУ ім. Петра Могили;

Тригуб Олександр Петрович, доктор історичних наук, професор ЧНУ ім. Петра Могили;

Зокрема, завідувач кафедри історичних наук ЧНУ ім. Петра Могили, професор, Юрій Котляр презентував школярам свою доповідь «Українська національна революція (1917-1921) на Миколаївщині».