Конференція до Дня української писемності та мови


7 листопада в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці з нагоди Дня української писемності та мови відбулася науково-практична конференція «Проблеми білінгвізму південних регіонів України: історико-культурний, психологічний, лінгвістичний аспекти вивчення».

Співорганізатором заходу стала доцент кафедри української філології ЧНУ ім. Петра Могили, Владлена Руссова, яка виступила з доповіддю «Українсько-російська двомовність ЗМІ та загрози для патріотичного виховання молоді».  Також Могилянку представляли доценти кафедри історії – Ольга Морозова та Ольга Гайдай.

Окрім того, на конференції виступили і студенти нашого університету, філологи 545 групи, А. Слюсаренко та А. Рябінська.

«З огляду на сьогоднішню ситуацію в цілому в Україні і зокрема у нашому місті, вважаю проведення подібних конференцій вкрай важливим. Адже мовленнєва проблема є давньою та болючою, тому необхідно шукати шляхи вирішення цього. На що й була спрямована наша конференція. Зрозуміло, що подолати відразу все одним заходом ми не можемо, але проговорити, сформувати, поінформувати науковці у змозі», – коментує захід Владлена Руссова.