Спілка Української Молоді


2 листопада в Інституті філології ЧНУ ім. Петра Могили пройшла зустріч з представниками Спілки Української Молоді (СУМ). Захід, який відбувся в рамках Всеукраїнського семінару СУМ “Лицарство Архистратига”, відвідали студенти-філологи та комп’ютерники ЧНУ.

СУМ – це громадська організація, яка об’єднує українську молодь на добровільних засадах.  Метою спілки є виховання та розвиток у громадян позитивних якостей, а також залучення молоді до активної участі у заходах щодо національно-патріотичного виховання.

Спочатку  представники розповіли трохи про себе, і як виявилось, дехто є учасником спілки 10, а те й 15 років. Також студентам Могилянки надали інформацію про  саму організацію та її діяльність. Так, дійсні члени СУМ реалізують себе у різних напрямах: робота з дітьми та молоддю, громадсько-політична та суспільна діяльність, спорт, туризм, мистецтво та діяльність на міжнародному рівні.  Так, спілка часто організовує табори для дітей, волонтерську допомогу та поїздки в зону військових дій. А представники СУМ працюють за не лише в Україні, а й в країнах Європи та в Америці.

Після закінчення зустрічі студенти виявили чималий інтерес та ставили чимало запитань про можливості вступу та структури спілки в місті Миколаєві.