Чи бути самовдосконаленню – вибір за Вами


Яку роль спорт відіграє у вашому житті? Цей процес на радість чи скоріше примусовий?

Говорити про приказку «У здоровому тілі – здоровий дух» сенсу немає, адже всі її знають і, не дивлячись на це, мало хто зважає на неї. Проте що, на Вашу думку, поєднує розум та тіло? Свідомість? Підсвідомість? Ні, спорт.

У всьому важливий баланс. Дійти згоди між тілом та душею дуже важко, якщо не усвідомлювати користі та необхідності цього. Гармонія між цими двома складовими – це не лише «у мене нічого не болить, значить, усе добре». Це – спокій, чистота зсередини, сильний внутрішній світ та здорова оболонка.

Питання спорту на сьогодні дуже популярне. Різноманітні блоги в соціальних мережах, фітнес-тренінги, агітації з усіх сторін тощо. Тому курити більше не модно. Краще – курка й гречка, жодної булочки…

Пам’ятайте: усе, що Ви робите, залишає свій відбиток на Вас, тому перш ніж обмежувати себе або навпаки дозволяти все, упадати в крайнощі й тримати себе в залізних рукавицях, подумайте: Ви готові відповідати за наслідки?

У питанні спорту важливо обрати свій вид, щоб досягти правильних результатів та гармонії. Якщо Ви віднайдете «своє», то одразу відчуєте, що наповнені енергією та силами, будете активними, тіло й душа знайдуть між собою баланс.

Чому ж настільки важливий спорт? По-перше, це дуже дисциплінує, особливо, якщо Ви під наглядом тренера. По-друге, Ви сильнішаєте. Зокрема, це потрібно для студентів, адже м’язи міцнішають, зникають проблеми зі спиною, суглобами, покращується мозкова активність, позбуваєтеся ліні, усе частіше в доброму гуморі, зміцнюється сон, покращується кровообіг та стан шкіри і ще купа переваг.

По-третє, завдяки спорту Ви починаєте думати про культуру харчування. Під час занять спортом покращується метаболізм, тому Ваше завдання – підтримувати це та допомагати нормально функціонувати організму. Харчування – це проблема сьогодення, зважаючи на те, що продається чимала кількість різновидів їжі, які не завжди є корисними та потрібними. Фаст-фуди, стріт-фуди, солодка вода, «їжа в пакетиках», чіпси та інше – усе харчове сміття. Чим більше Ви споживаєте такого, тим більший ризик порушень у роботі організму, не кажучи вже про серйозні захворювання. Спорт не повинен обмежувати Вас у їжі, тут не місце дієтам. Потрібно лише скорегувати раціон, до якого будуть включені збалансовані продукти, багаті на жири, білки, вуглеводи, які теж необхідно правильно споживати. Небажані продукти рекомендується виключити з Вашого раціону, щоб користь від спорту була якомога більшою.

По-четверте, спорт знищує функцію прокрастинації, що відіграє значну роль не лише у житті студентів, які полюбляють відкладати все в довгий ящик. Таким чином, Ви швидше досягаєте своїх цілей, Ви умотивовані покращувати себе та вдосконалювати свої навички та вміння, робитимете все від себе залежне. Спорт – це самовдосконалення, постійна робота над собою.

Яскравим прикладом цілеспрямованих людей є студенти миколаївської Могилянки. Лише за останні тижні університет привітав призерів Чемпіонату Світу з Рукопашного бою, який проходив місті Далфсен (Нідерланди) Катерину Васильєву, факультет фізичного виховання і спорту, 5 курс – завоювала 2 золота і одну бронзу, а також отримала кубок за кращу техніку; Сергія Ловаса, факультет фізичного виховання і спорту, 3 курс – золото; Владислава Таланенка, факультет фізичного виховання і спорту, 4 курс – срібло. Махіня Іван показав феноменальний результат на змаганнях з кікбоксингу (музичні композиції) – виборов 8 перших місць на Чемпіонаті України (4 серед студентів, 4 серед дорослих). Ці та інші перемоги не були б неможливими без терпіння та наполегливості студентів.

Тож, робіть свої висновки, думайте про наслідки та будуйте свою гармонію грамотно!