25 вересня за ініціативи кафедри якості, стандартизації та ТЕБ у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили відбувся святковий захід – Ярмарок органічних продуктів.
Захід проведено в рамках святкування Органічного тижня (18-22 вересня кожного року) в Україні. Всі охочі мали змогу насолодитися справжніми органічними продуктами українських виробників.
За словами завідувача кафедри ЯСТЕБ Людмили Григор’євої, мета заходу: привернути увагу до проблеми органічного виробництва, необхідності розширення вживання продукції, виробленої органічним способом з використанням спеціальних добрив для ґрунту.
Довідка: органічна продукція – це продукція, отримана в результаті сертифікованого органічного виробництва. Органічна сировина для виготовлення органічних продуктів харчування надходить із перевірених джерел у ґрунт, на якому вирощують сільськогосподарські культури. Кожен етап виробництва знаходиться під суворим контролем дотримання вимог та стандартів органічного виробництва шляхом видачі відповідного сертифікату.