Про співпрацю ЧНУ імені Петра Могили з представниками ініціативи Гарвардського університету та Міжнародного Медичного Корпусу


Протягом 3 – 4 липня в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили відбулася зустріч із делегацією представників ініціативи Гарвардського університету та Міжнародного Медичного Корпусу спрямованої на навчання командних лідерів з питань травматології (Team Lead-Trauma training Project).

Метою візиту стало підписання тристороннього меморандуму, у рамках якого планується проведення навчання лікарів та підготовка тренерів (Training of Trainers, ToT) з медичних закладів міста Миколаєва та навчально-наукового медичного інституту ЧНУ імені Петра Могили.

Так, 4 липня професор ортопедії та медицини невідкладних станів, доктор Сантош Кумар (медичний координатор проєктів та лікар із більше ніж 20-тирічним досвідом роботи в 45-ти країнах світу, зокрема, у зонах військових конфліктів та на територіях, що постраждалих від стихійних лих), виступив із лекцією та презентацією «Лікування травми в умовах війни – досвід та еволюція концепцій» (Trauma Management in War Settings – Experience and Evolving Concepts) для лікарів Міської лікарні №4 та лікарів Міської лікарні швидкої медичної допомоги міста Миколаєва.

Також у лікарні швидкої медичної допомоги доктор Сантош Кумар та завідувач кафедри терапевтичних дисциплін ЧНУ імені Петра Могили, доктор Максим Зак, узяли участь у консиліумі з обговорення складних випадків у лікуванні пацієнтів із травмами.

Переклад зустрічі здійснювала провідна фахівчиня міжнародного відділу ЧНУ імені Петра Могили, старша викладачка кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови, кандидатка політичних наук Маргарита Лимар.

Наступна зустріч представників Гарвардського університету, ЧНУ імені Петра Могили з миколаївськими лікарями планується вже на серпень-вересень 2023 року.

У листопаді-грудні фахівці з Гарвардського університету розпочнуть цикл тренінгів із семи напрямків, пов’язаних із лікуванням пацієнтів травмованих під час військових дій, для лікарів із Миколаєва та Херсона.